Fëmijët dhe ankthi

Në mes të natës ju zgjon britma dhe vaji i fëmijës së frikësuar dhe për këtë me siguri që fajtor është ankthi! Fëmijët shpesh ëndërrojnë gjëra të tmerrshme dhe mendojnë që në dhomën e tyre gjenden përbindësh të ndryshëm. Ekzistojnë disa mënyra të cilat mund ta qetësojnë imagjinatën e fëmijës dhe përsëri të futen në […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Pin on Pinterest

Cfarë mund të bëjnë mësuesit për të reduktuar ankthin social te fëmijët?

Mesuesit duhet t’I inkurajojnë fëmijët të përballin situatat e frikës. Të gjithë mësuesit duhet të jenë të kujdesshëm se mos bëjnë diçka që t’I vërë në siklet apo poshtërojë. Mësuesit e shkollave fillore mund të lexojnë histori librash lidhur me turpin, vetvlerësimin (Malouff, 2002). Ata duhet ta bëjnë nxënësin e turpshëm ndihmësin e tyre të […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Pin on Pinterest

Kur formohet koncepti per veten ?

Koncepti për veten fillon te formohet qe ne lindje. Fillon me menyren si prinderit pergjigjen ndaj femijes. Lidhja pozitive emocionale me prinderit, duke perfshire kontaktin me sy dhe perkedheljet, ndihmon femijen te formoje nje koncept te shendetshem per veten. Me rritjen e femijes, rritet edhe aftesia e tij per te ndervepruar me mjedisin dhe per […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Pin on Pinterest
© 1685 Portali Psiko Social · Subscribe: RSS Twitter · QSPS Qendra per Studime Psiko Sociale dizenjuar nga VIZION.AL