Mosha e larte e babait rrit predispozita për fëmjë me probleme

Një studim gjenetik gjeti prova se rritja e numrit të sëmundjeve të lindura mendore në botë mund të lidhet me faktin se meshkujt janë duke u bërë baballarë në një fazë gjithmonë e më të vonë të jetës. Sipas studiuesve islandezë, numri i mutacioneve gjenetike përgjegjëse për sëmundje si autizmi apo sindroma down lidhen drejtëpërdrejtë […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Pin on Pinterest

Komunikimi jo verbal te meshkujt

Gjestet shpeshherë zbulojnë mendimet që nuk shprehen me fjalë, prandaj në vazhdim do të gjeni 8 nga gjestet kryesore që shfaqin ndjenjat dhe mendimet e meshkujve. 1. Gjatë takimeve me njerëz që u pëlqejnë apo nuk u pëlqejnë, meshkujt instinktivisht ngrenë ose mbledhin vetullat. Në rast se njeriu që takojnë u duket interesant, simpatik, ata […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Pin on Pinterest

Marrëdhëniet Baba – Fëmijë

Megjithëse nuk ka ndonjë mandat për atësinë i cili mund te krahasohet me Mandatin Mëmësor, rolet gjinore dhe stereotipet e tyre përsëri ndikojnë në marrëdhënien baba- fëmijë.Një nga efektet krvesore është mungesa e kërkimeve mbi këto marrëdhënie sidomos ne kuadrin e krahasimit të tyre me marrëdhëniet maternale. Në shekullin e 18-ë deri në fillim të […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Pin on Pinterest
© Portali Psiko Social · Subscribe: RSS Twitter · QSPS Qendra per Studime Psiko Sociale dizenjuar nga VIZION.AL