Gratë rrahin burrat, 190 denoncime në vit për dhunë!

Edhe pse ironike dhe ndoshta e pabesueshme nga burrat shqiptare dhuna ndaj tyre është në rritje. Presione psikologjike, rrahje, kërcënime, apo dhuna e vazhdueshme duket se ka detyruar rreth 190 burra vetëm për 2010-tën të denoncojnë në polici gratë e tyre. Duket se gratë duan të marrin hak dhe kështu në shumë raste u hyjnë […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Pin on Pinterest

A duhet të shkojnë grate në luftë?

Grate ne menyre tradicionale jane perjashtuar ng a perfitimi I Pushtetit ushtarak.Rezultati I ketyre kufizimeve, sebashku me seksizimin dhe shoqerizimin tradicional gjinor, eshte qe grate jane te mbiperfaqesuara ne vendet e punes me pak prestigjoze dhe me paga me te uleta ne ushtri, ashtu si dhe ne jeten civile. Grave ne ushtri u duhet te […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Pin on Pinterest

Lumturia, më e madhe te femrat

Një anketim i realizuar në 34 shtete të përparuara vlerësoi se femrat kanë një jetë më pak stresuese dhe janë përgjithësisht më të lumtura, se shumica e meshkujve. Meshkujt që jetojnë në vendet më të zhvilluara punojnë më gjatë dhe kanë një pagë më të mirë, por janë më të ekspozuar ndaj rreziqeve të ndryshme […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Pin on Pinterest
© Portali Psiko Social · Subscribe: RSS Twitter · QSPS Qendra per Studime Psiko Sociale dizenjuar nga VIZION.AL