A t’i lëm fëmijët të qajnë

Megjithatë, një studim tregoi se diçka e tillë nuk është aspak e këshillueshme. Sipas analizave, hormoni i stresit, kortizoli, mbetet për orë të tëra në nivel të lartë në gjakun e foshnjes, duke i injektuar atij ankth dhe një ndjesi negative, kur mungon përkujdesja. Heqja dorë nga të qarat, në fakt, nuk lidhet drejtëpërsëdrejti me […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Pin on Pinterest

Kur fillon frika tek foshnjat ?

Ne vitin 1972 studiuesi Bronson ka kryer nje studim lidhur me fillesat e frikes. Studimi i tij kishte si objeket 16 foshnja femra dhe 16 foshnja meshkuj te cilet u vezhguan ne moshen 3, 4, muaj e gjysem dhe 9 muajshe. Cilat ishin perfundimet e studimit? Reagimet mbisunduese ne moshen 3-4 muajshe jane buzeqeshjet dhe, […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Pin on Pinterest

Zhvillimi i njohes / shqisor tek i posalinduri

Si e ndjen foshnja prekjen? Pas lindjes, foshnja e ka të zhvilluar shqisën e të prekurit sikurse të rriturit. Megjithatë, lëkura e foshnjes suaj është shumë e ndjeshme dhe i pëlqen prekja e ngrohtë e cila i përkujton ngrohtësinë gjatë kohës kur ka qenë në barkun e nënës. Meqë lëkura e të posalindurit tuaj është […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Pin on Pinterest
© Portali Psiko Social · Subscribe: RSS Twitter · QSPS Qendra per Studime Psiko Sociale dizenjuar nga VIZION.AL