Barazia në punët e shtëpisë sjell më shumë gjasa për shkurorëzim

Sa më e barabartë të jetë ndarja e punëve të shtëpisë në mes bashkëshortëve, ka më shumë shanse për të dështuar martesa, ka treguar studimi norvegjez Sipas Institutit për hulumtimet sociale në Oslo, përqindja e shkurorëzimeve në mes bashkëshorteve të cilët i ndajnë në mënyrë të barabartë detyrat në shtëpi është pesëdhjetë për qind më […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Pin on Pinterest

Si t’a kuptojme kur dikush na genjen?

E dëgjoni bashkëbiseduesin tuaj ngadalë, ia përcillni mikroshprehjet në fytyrë, mund të zbuloni nëse gënjen apo flet të vërtetën Hulumtimi i profesorit Paul Ekman (të cilin në serialin “Lie to me” e luan Tim Roth) është përpjekur të dekodojë emocionet përmes leximit të mikroshprehjeve të shpejta universale në fytyrat e njerëzve. Huffington Post ka numëruar […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Pin on Pinterest

Këshilla për një intervistë pune të suksesshme

Pytjet më të shpeshta në një intervistë pune : 1. Më thuaj diçka për veten tënde Mbi 80% e punëdhënësve fillojnë me këtë pyetje të “pafajshme”. Të papërgatiturit hutohen pa lidhje dhe fillojnë të tregojnë historinë e jetës së tyre, gërmojnë në përvojat e lashta të punës së dikurshme ose në çështjet e tyre personale. […]

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Pin on Pinterest
© Portali Psiko Social · Subscribe: RSS Twitter · QSPS Qendra per Studime Psiko Sociale dizenjuar nga VIZION.AL