cry

Megjithatë, një studim tregoi se diçka e tillë nuk është aspak e këshillueshme.

Sipas analizave, hormoni i stresit, kortizoli, mbetet për orë të tëra në nivel të lartë në gjakun e foshnjes, duke i injektuar atij ankth dhe një ndjesi negative, kur mungon përkujdesja.

Heqja dorë nga të qarat, në fakt, nuk lidhet drejtëpërsëdrejti me mënyren se si ndihet fëmija, pasi ai mund të heqë dorë nga ky refleks, kur e kupton në mënyrë të pavetëdijshme që nuk po përfiton asgjë me këtë sjellje.

Megjithatë, debati është më i ndërlikuar se kaq, pasi disa psikologë vazhdojnë të argumentojnë se lënia e foshnjeve që të qajnë bën mirë për personalitetin e tyre, ndonëse janë në një moshë shumë të re.

Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on LinkedInShare on Google+Pin on Pinterest

Komento:

© Portali Psiko Social · Subscribe: RSS Twitter · QSPS Qendra per Studime Psiko Sociale dizenjuar nga VIZION.AL